Byggemåter

Hos oss får du hus og hytter i unik kvalitet. Nå kan du realisere dine boligdrømmer og fritidsplaner – kanskje din nye hytte blir i massivtre? Eller er du på utkikk etter nøkkelferdig bolig i topp kvalitet? Det får du hos Tre inn.

Med de rette behandlingsmetodene trenger du ikke etterbehandle boligen eller hytten din. Her kan dere flytte rett inn og nyte hjemmet fra første sekund. Du trenger ikke tenke på vedlikehold eller oppussing, nå får du en komplett bolig klar til bruk.

Skal du totalrenovere din eksisterende bolig eller hytte passer det meget godt å komplettere med massivtre-elementer. Her får du den solide kvalitet og kraftige bæreevne som du trygt kan bytte ut standard bindingsverk med.

Massivtre bygg


Godt inneklima i naturlige omgivelser gir rommet en frisk og ren atmosfære. Du vil like å oppholde deg i dette bygget. Med massivtre trenger du ikke bekymre deg for vedlikehold eller høye strømregninger. Disse byggene er lite energikrevende og bidrar til å redusere CO2 utslipp. Inneklima tilpasses etter årstiden. Om sommeren vil det være svalt og kjølig, om vinteren vil det være lunt og godt.


Massivtre er solide praktfulle bygg med moderne materialer som vil vare til evig tid. Det går raskt å sette opp et slik bygg og du trenger ikke male/gipse veggene - om du ikke ønsker det. Veggene blir slette og glatte, noe som gir et flott helhetlig utrykk. Massivtre lar seg enkelt kombinere med andre materialvalg, for eksempel om du ønsker tapet, gips eller andre type vegger. Her står du helt fritt til å sette ditt personlige preg og identitet på din nye bolig.


Byggeprosessen:

Ferdige treelementer tilpasses ditt bygg, og leveres rett fra fabrikk klar til innflytting. Veggelementene monteres først, på fundamentet som er ferdigstilt på forhånd. Takelementene, vinduer og dører monteres like etterpå. Når bygget således er tett i løpet av 2-5 dager, monteres det isolasjon utvending etterfulgt av bordkledning.

I denne prosessen kan du velge å legge til egeninnsats og ta over deler av jobben selv, eller du kan få boligen levert nøkkelferdig og klar til innflytning.

Laftet bygg


Klassisk håndlaft bygges etter den norske tradisjonelle byggemåten. I disse byggene får du et unikt særpreg og personlighet, det er ingen som har lik bolig som deg. I byggeprosessen tilpasses dine tømmerstokkers dimensjoner for hånd. Ferdig byggesett leveres komplett, en og en stokk monteres etter anvisning. I et håndlaftet bygg får du din egen identitet med de ekstra detaljene som skiller seg ut fra andre bygg. Denne boligen vil føles som din egen, i det du trer inn for første gang.

Maskinlaft
Byggemåte hvor laftingen utformes av maskiner, slik at du får en robust og vedlikeholdsfri hytte eller hus. Tømmerstokkene finnes i mange forskjellige dimensjoner, som også passer til små uthus, anneks og garasjer. Klassiske mektige tømmerstokker og grove dimensjoner vil skape et flott utrykk som smelter naturlig inn i terrenget. I denne boligen vil du føle deg hjemme.

Dimensjoner


Alle våre bygg skreddersys og tilpasses etter dine dimensjoner – dine valg. Derfor vil du ikke finne en standard katalog hos oss. Vi har en samling med tegninger som kan være utgangspunkt for din hytte eller bolig, slik at du får et inntrykk av hva som er som er mulig å få til. Hvert eneste bygg tilpasses etter personlige ønsker og preferanser. Her kan du se et utvalg av prosjekter vi har levert.


• I alle bygg kan du tilpasse løsninger etter egne ønsker, valg og drømmer.
• Lister og søyler kan spesialtilpasses ditt behov. Kanskje har du tatt vare på en klassisk gammel tredør med høy affeksjonsverdi som er i for dårlig stand til å brukes? Denne døren kan brukes som mal og kopieres til en helt ny dør i samme stil, den blir så å si identisk. Det setter virkelig prikken over i-en.
• Bordkledning og treverket tilpasser seg miljøet, vær, vind og sol.
• Sunt og godt inneklima.
• Treverk gir en spesiell god atmosfære å omgi seg med.
• Et bygg med identitet og personlighet.
• Ekstrem værbestandig og tåler godt det tøffe klimaet vårt her i Norden.

• Bygget puster ekstra godt, derfor vil det være mindre utsatt for sopp og råte.
• Bygget vil være temperaturregulerende. Om sommeren er det kjølig og svalt inne, om vinteren er det lunt og varmt.
• Klimasmarte bygg.
• Massivtre har kort byggetid og gir god totaløkonomi.
• Høy kvalitet og miljøvennlig.
• Grønne sedumtak med torv, planter og blomster. Dette sørger for at området rundt er mindre utsatt for fosser og oversvømmelser. Taket holder på regnvannet lengre. Det renner sakte ut, uten å ødelegge bakken rundt.
• I omgivelser med naturlig treverk vil du kunne kjenne en god energi.
• Byggekostnadene tilpasses ditt budsjett og ønsker.

Fornybare ressurser


Alle våre tømmerstokker kommer fra furu som i hovedsak felles i Norden. Våre massivtre elementer kommer fra gran. Disse to tresortene har forskjellige utrykk og farger.

Det plantes alltid nye trær der hogsten blir gjort. Du kan føle deg trygg på at ved kjøp av bygg via oss, bidrar du til et positivt miljøregnskap med fornybare materialer. Vi opplever at det blir et betydelig bedre inneklima og et sunnere boalternativ med massivtre og laftet tømmer.


Bytte hytte? Vi tar din gamle hytte i innbytte


Flytt inn i nøkkelferdig hytte etter dine ønsker og la oss ta hånd om din gamle. Det eneste du trenger å gjøre er å ta med deg det du ønsker av interiør. Rydding, vasking og salg tar vi oss av. Nyt din nye hyttetilværelse i fred og ro.